Manspreading

El manspreading o espatarrament masculí és el nom que rep un micromasclisme molt freqüent i observable: la tendència masculina d’obrir les cames en asseure’s en transports o espais públics, ocupant més d’un seient i, fins i tot, l’espai personal de les persones dels costats. Segons les estadístiques realitzades, és molt menor el nombre de dones que realitzen aquest acte.

estambul-metro-manspreading

El fet d’obrir les cames no es relaciona amb característiques biològiques, sinó amb pràctiques culturals apreses, relacionades amb el masclisme i la manca de valors (anteposar la comoditat pròpia al benestar dels altres).

En realitat, el manspreading va més enllà del que ocorre en un seient de bus o en les cadires d’una sala d’espera. Sent també majoritàriament homes aquells que tenen major presència i veu en les activitats i espais diversos: assemblees, reunions, conferències, festes tradicionals…

“El privilegi és el major enemic del dret”

Marie von Ebner-Eschenbach

Projecte finançat per la Direcció General Esports i Joventut del Govern Balear

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s