Creure que “el feminisme és només assumpte de dones”

Considerar que el feminisme és un assumpte només de dones és un pensament de tipus masclista. Per què?

En primer lloc, es fa necessari aclarir què vol dir el terme feminisme posat que existeixen moltes confusions respecte al seu significat encara en la societat actual. Les xarxes socials i els diferents mitjans omplen d’opinions i mites falsos l’imaginari col·lectiu.

El feminisme és una ideologia i una lluita col·lectiva per la igualtat de drets i oportunitats de dones i homes, és a dir, entre totes les persones (sense distinció de sexe, origen, nivell econòmic, etc.). El feminisme no és un moviment social contra els homes, sinó un moviment que cerca la igualtat real entre dones i homes en el context d’una societat que discrimina majoritàriament a les dones (la societat masclista o patriarcal). És per aquesta raó que el terme utilitza el lexema “fem”, referint-se a l’especial vulnerabilitat i discriminació que pateixen les dones pel fet de ser dones i amb la intenció de visibilitzar aquesta discriminació per poder eliminar-la.

Aconseguir la igualtat entre els sexes sense la participació activa dels homes és impossible, raó per la qual el feminisme és una forma de pensament i comportament que no només ha d’involucrar a les dones. Considerar que la lluita per la igualtat de drets és només una lluita de dones és igual a adoptar una postura d’indiferència cap a la discriminació per raó de gènere, i per tant, es una forma de fomentar el masclisme.

 

“EL FEMINISME ÉS UNA FORMA DE VIURE INDIVIDUALMENT I DE LLUITAR COL·LECTIVAMENT”

SIMONE DE BEAUVOIR

 

Considerar que el feminismo es sólo asunto de mujeres

Considerar que el feminismo es un asunto sólo de mujeres es un pensamiento de tipo machista. ¿Por qué?

En primer lugar, se hace necesario aclarar qué quiere decir el término “feminismo ” puesto que existen muchas confusiones respecto a su significado todavía en la actualidad. Las redes sociales y los diferentes medios difunden creencias y mitos falsos impactando en el imaginario colectivo.

El feminismo es una ideología y una lucha colectiva por la igualdad de derechos y oportunidades de mujeres y hombres, es decir, entre todas las personas (sin distinción de sexo, origen, nivel económico, etc.). El feminismo no es un movimiento social contra los hombres, sino un movimiento que busca la igualdad real entre mujeres y hombres en el contexto de una sociedad que discrimina mayoritariamente a las mujeres (la sociedad machista o patriarcal). Es por esta razón que el término utiliza el lexema “fem”, refiriéndose a la especial vulnerabilidad y discriminación que sufren las mujeres por el hecho de ser mujeres y con la intención de visibilizar esta discriminación para poder eliminarla.

Conseguir la igualdad entre los sexos sin la participación activa de los hombres es imposible, razón por la cual el feminismo es una forma de pensamiento y comportamiento que no sólo tiene que involucrar a las mujeres. Considerar que la lucha por la igualdad de derechos es sólo una lucha de mujeres es igual a adoptar una postura de indiferencia hacia la discriminación por razón de género, y por lo tanto, se una forma de fomentar el machismo.

“EL FEMINISMO ES UNA FORMA DE VIVIR INDIVIDUALMENTE Y DE LUCHAR COLECTIVAMENTE”
SIMONE DE BEAUVOIR

 

Projecte finançat per la Direcció General Esports i Joventut del Govern Balear

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s