“A alguns homes els hi agrada tenir alguna cosa per agafar”

Freqüentment les dones amb un pes per sobre de la mitjana o amb una part del cos més ampla o gran solen escoltar comentaris com “no passa res si estàs grassa, a alguns homes els hi agrada tenir alguna cosa per agafar”. Aquest tipus de comentari en realitat vol dir “tranquil·la, no ets perfecta, però encara que siguis grassa, pots ser atractiva per algú”.

D’una banda, es compara a les dones, les unes amb les altres, generant i fomentant rivalitats entre elles sobre la base d’un motiu tan trivial com superficial. I d’altra banda, el benestar de les dones amb si mateixes (autoestima) es supedita a la valoració de les altres persones (especialment, sota criteris masculins).

La consideració de posseir un bon cos hauria de dependre de criteris de salut i no de criteris estètics subjectes a una cultura consumista i sexista. A més, amb aquests comentaris es reforça la imposició de l’ideal de bellesa femenina. Aconseguir assemblar-se a aquest ideal està molt relacionat amb l’adquisició de trastorns psicològics, físics i de l’alimentació, ja que es tracta d’un ideal de bellesa impossible, que promou la no-acceptació del propi cos.

Finalment, per què una dona hauria d’entendre com a positiu per a si mateixa tenir “alguna cosa per agafar”? A cas la dona és un objecte consumible per a prendre? Sembla ser aquesta la idea que s’amaga darrere d’aquest tipus de comentaris.

 

Projecte finançat per la Direcció General Esports i Joventut del Govern Balear

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s