Canviadors de nadons/es només en els lavabos de dones

Actualment, en ple segle XXI, és realment dificultós trobar canviadors de bolquers de nadons/es en els lavabos públics i encara més, en els lavabos masculins.

Aquest fet reforça el masclisme en la societat, deixant com una responsabilitat només de dones tot allò relatiu a la cura dels fills i filles. 

Encara avui dia, alguns homes tracten d’evitar canviar els bolquers dels seus fills i filles, així com altres tasques domèstiques, assumint que “les dones ho fan millor” o perquè no volen responsabilitzar-se. Si a aquesta forma de pensament li sumam que els canviadors només es troben en els lavabos femenins, la situació es torna més complexa, ja que aquests homes troben més excuses per no fer-ho (micromasclismes utilitaris).

Pel que fa a l’ entitat que gestiona aquest lavabo públic, estaríem davant d’un tipus de discriminació de gènere estructural. Per què tendeixen a pensar que les mares són les úniques o les més disponibles quan cal canviar al nadó o la nadona en un lloc públic? Per què tendeixen a pensar que totes les famílies són heterosexuals? Què passa en el cas d’una família monoparental masculina? Cal trencar tots els estereotips en favor d’una igualtat real.

De fet, en Estats Units, existeix una llei segons la qual tots els edificis governamentals conten amb canviadors en tots els lavabos (masculí i femení). Una mesura que s’està adoptant amb més freqüència per part d’algunes administracions públiques de diferents estats del món. D’aquesta manera es contribueix a crear les condicions òptimes de seguretat e higiene per als nins i nines i s’erradica una discriminació de gènere, a més de que es llança el missatge clar de que canviar bolquers és una responsabilitat compartida, tant de dones com d’homes.

 

Projecte finançat per la Direcció General Esports i Joventut del Govern Balear

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s