Qué trobaràs en aquesta web?

L’últim segle s’ha caracteritzat per la consecució de nombroses llibertats i drets, però creus que s’ha aconseguit la igualtat real entre homes i dones? Queda un llarg camí per recórrer abans de constituir una societat realment igualitària.

Les polítiques públiques contemplen noves i millors mesures per suprimir les diferents formes de violència cap a les dones, un exemple d’això és la Llei 11/2016 del 28 de juliol, d’Igualtat de Dones i Homes a Balears. Pel que fa a tot el territori espanyol: la Llei Orgànica 03/2007, de 22 de març, per a la Igualtat Efectiva entre Dones i Homes i la Llei Orgànica de 01/2004, de 28 de desembre, de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere. Com a referent internacional, el Conveni d’Istanbul (2011), del Consell d’Europa de Prevenció i Lluita contra la Violència contra les Dones i la Violència Domèstica.

Aquestes mesures són un bon punt de partida perquè senyalen el fet de que les desigualtats es produeixen a causa d’esquemes mentals interioritzats i apressos socialment que posseïm homes i dones.

En aquest espai aprofundirem sobre les formes més subtils de discriminació per raó de gènere: els micromasclismes. L’objectiu de la campanya Flash de Gènere és facilitar la seva identificació i respondre davant ells, a fi d’evitar perpetuar-los.

Entre totes les persones podem i debem construir una societat més justa, sana i igualitària.

 

Aquesta es una campanya de Creu Roja Joventut Balears, finançada per la Conselleria de Cultura, Participació i Esports.

 

¿Qué encontrarás en esta web?

El último siglo se ha caracterizado por la consecución de numerosas libertades y derechos, pero… ¿crees que se ha conseguido la igualdad real entre hombres y mujeres? Queda un largo camino por recorrer antes de constituir una sociedad realmente igualitaria.

Las políticas públicas contemplan nuevas y mejores medidas para suprimir las diferentes formas de violencia hacia las mujeres, un ejemplo de esto es la Ley 11/2016 del 28 de julio, de Igualdad de Mujeres y Hombres en Baleares. En cuanto a todo el territorio español: la Ley Orgánica 03/2007, de 22 de marzo, para la Igualdad Efectiva entre Mujeres y Hombres y la Ley Orgánica de 01/2004, de 28 de diciembre, de Medidas de Protección Integral contra la Violencia de Género. Como referente internacional, el Convenio de Estambul (2011), del Consejo de Europa de Prevención y Lucha contra la Violencia contra las Mujeres y la Violencia Doméstica.

Estas medidas son un buen punto de partida porque señalan el hecho de que las desigualdades se producen debido a esquemas mentales interiorizados y aprendidos socialmente que poseemos hombres y mujeres.

En este espacio profundizaremos sobre las formas más sutiles de discriminación por razón de género: los micromachismos. El objetivo de la campaña Flash de Género es facilitar su identificación y responder ante ellos, con objeto de evitar perpetuarlos.

Entre todas las personas podemos y debem construir una sociedad más justa, sana e igualitaria.

 

Esta es una campaña de Cruz Roja Juventud Baleares, financiada por la Conselleria de Cultura, Participación y Deportes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s